Equip - Cafè del Centre
15308
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15308,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Equip

El projecte del Cafè del Centre no seria res sense l’equip que el composa. Tres coneguts del poble amb històries i trajectòries diverses van coincidir per diferents camins a finals de 2010 per engegar el Cafè del Centre el maig de 2011. Dos imprescindibles que sempre van rondar – física o en la ment – per allí des del principi es van sumar al projecte mesos més tard fins la data.

Som aquests, i així ens autopresentem.

Xavo

Xavo

Enamorat de la cuina des de ben petit, desenvolupa professionalment la seva vocació des dels 19 anys. Compaginar els estudis de cuina amb la seva primera feina de cuiner, va ser una oportunitat per experimentar i posar en pràctica la seva creativitat, engendrant nous plats que deixen entreveure l’entusiasme pels productes de la nostra terra.

Activista de base, el Cafè del Centre li ha permès trobar una alternativa econòmica al treball precari, generant un nou espai polític horitzontal que incideix en la realitat social. Un projecte que porta al cor i que uneix les seves grans passions, la cuina tradicional com a base per qualsevol cuina i l’experimentació amb alternatives polítiques més justes i comunitàries. Hi posa tant entusiasme que de ben segur podreu trobar una part d’ell en cada plat que degusteu.

Juli

Juli

Nascut a terres del Sud. D’ofici Il•lustrador i dissenyador gràfic, i des de sempre cuinetes. Creatiu en diverses arts i amant de la bona música, es va integrar al projecte del Cafè del Centre des de l’inici amb la idea de crear un nou espai cultural i gastronòmic per a Caldes.

David

David

En David hi és des del principi avocant-hi totes les ganes, encara que la restauració no havia estat mai el seu ofici. Provinent d’oficis diversos i sobretot vinculat a la música com a cantant de diferents bandes, també és bateria, compositor i poeta. El Cafè del Centre és des de 2010 el seu nou i estimat projecte de vida i compartir-ho amb el seu entorn social i laboral, una de les seves màximes a la vida. Vivint estimant i cooperant, tenim la victòria assegurada.

Muriel

Muriel

La Muriel és l’actual presidenta de la cooperativa. Sempre ha tingut interés per la formació constant i per això és Treballadora Social i Mestre d’Educació Infantil i Especial. També ha realitzat estudis de Realizatció Audiovisual. Actualment s’encarrega d’algunes tasques com a cambrera de sala així com de la gestió laboral i econòmica del projecte. El que més destaca la Muriel de l’experiència cooperativa al Cafè del Centre és la formació d’una petita familia que ha anat creixent des del respecte i l’estima. Diu que viuen una experiència laboral que pot trencar les regles de l’empresa clàssica i que va més enllà dels diners.

Fito_per_web

Fito

Nascut a Badalona i enamorat des de sempre de la música, li entusiasma escriure cançons i dibuixar.
Vinculat amb l’educació social abans de formar part del Cafè; treballava amb persones amb diversitat física, psíquica i en làmbit de la salut mental. Va aribar al Cafè del Centre com a cambrer de suport dels caps de setmana i actualment s’encarrega de compartir la gestió de la sala i la vessant econòmica i compatble del projecte amb els seus companys. Decebut amb les polítiques de l’empresa clàssica i convençut de que sempre hi ha una alternativa millor a l’hora de fer les coses, ha trobat en la cooperativa l’espai on abocar-hi totes les seves ganes.

Joan_per_web

Joan

En Joan Miralda és fill de Sant Feliu de Codines i des de ben petit va descobrir el seu interès pel món de la gastronomia. Recorda amb molta tendresa les mans de la seva àvia Ramoneta que l’han acompanyat durant la infància en aquesta descoberta culinària de sí mateix. Per tot això, en Joan va decidir estudiar cuina a l’Escola Joviat de Manresa i, tot i la seva joventut, té una llarga trajectòria d’experiència laboral i vital, a través de la qual ha recorregut, fins i tot, l’àmbit internacional. Casualment va aparèixer a la cooperativa en un moment clau on el projecte necessitava un suport com el seu a la cuina i, en aquell moment, ell va veure clar que el Cafè del Centre podría ser una gran oportunitat fins a esdevenir, amb el temps un projecte i camí de vida. La cuina que li agrada fer és de caire tradicional, incorporant el saber fer més casolà i de llegat familiar, però que alhora es resumeix en plats que fusionen tots els sentits; posant èmfasi en allò que és visual: la presentació. La cooperativa per ell està sent un lloc diferent i trencador dels mites de la jerarquía tradicional coneguda anys enrere, i per això diu que cooperar és donar la opció de que moltes veus formin part d’un mateix plat. El seu lema és: el secret de la supervivència és evitar les guerres, sobretot contra un mateix.

peies

Roger

En Roger és la més recent incorporació a l’equip de sòcis de la cooperativa. Vinculat des de sempre amb el teixit associatiu de Caldes va arribar al nostre projecte d’una manera natural i espontània, ja que n’era client habitual. La seva inquietut per la gastronomia i el vi son un valor que ha aportat al Cafè del Centre. Actualment el Roger està estudiant per sommellier a l’escola de turisme i hostaleria CETT.

Filosofia

cafe-del-centre MG 5749

Cal entendre el Cafè del Centre com un mitjà i no un fi en si mateix. Però en temps econòmica, política i socialment complicats, el fi no justifica els mitjans i no tot s’hi val, així que val la pena aturar-se un moment i reflexionar sobre el com i el perquè es fan les coses.

 

Llegir més

Vine a Menjar

cafe del centre 5233

Plats cuinats amb productes provinents íntegrament de l’agricultura ecològica, de projectes propers o de comerços de Km 0.

Tots ells, intentem, amb la idea de que siguin àptes per a totes les butxaques.

 

Llegir més

Fes una Reserva

detalls cafe del centre 029

Com a mediterrànis que som, ens agrada riure, compartir i viure al voltant d’un bon beure i un suqulent àpat amb la gent que apreciem i estimem.

Al Cafè del Centre et proposem que mai et falti lloc fent la reserva pel dia que necessitis.

 

Llegir més