Cistella
Filosofia - Cafè del Centre
15259
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15259,theme-bridge,bridge-core-1.0.5,woocommerce-demo-store,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-26598

Filosofia

cafe-del-centre MG 5749Cal entendre el Cafè del Centre com un mitjà i no un fi en si mateix. Però en temps econòmica, política i socialment complicats, el fi no justifica els mitjans i no tot s’hi val, així que val la pena aturar-se un moment i reflexionar sobre el com i el perquè es fan les coses. I, en aquest cas, el Cafè del Centre intenta ser una experiència pràctica de com fer-les d’acord amb el que es creu, es pensa i es viu.

És així com anem a parar a l’economia social i cooperativa organitzant-nos en cooperativa de treball autogestionària i horitzontal. Actualment hem creat sis llocs de treball a temps complet i sis més a temps parcial, tots vinculats a l’àmbit de la restauració.

L’amor per la bona cuina, per la col•lectivitat i la feina ben feta, així com les patacades a temps de ser rectificades, la humilitat, la paciència i el companyerisme han fet que ara, tot i que fa de mal escriure, siguem un model d’èxit, sobretot pel que fa a les empreses joves a Caldes.

Donem de menjar a preus assequibles a una mitjana de 60 persones per dia al migdia, en un menú basat en la relació qualitat preu però també en criteris de bona alimentació, de cuina catalana, de proximitat i de temporada. A tots els menús hi ha alternatives vegetarianes i/o veganes tant en els primers com en els segons i, si ens ho demaneu, també podem fer plats per a celíacs o persones intolerants a qualsevol aliment. Tot això també ho podem explicar dels plats i entrepans que servim cada vespre, on la originalitat de les tapes i racions, dels entrepans i les postres ens han deixat fer un racó en el quantiós món de la restauració calderina.

I en tant que projecte, el Cafè del Centre no és més que un mitjà per a dur a terme els nostres projectes de vida, i no una finalitat en si mateix. És una manera de viure, però, tot i tenint en compte que la vida comença, sovint, allà on s’acaba la feina.

La intenció en tot moment ha estat posar l’economia al servei de les persones, norma bàsica, imprescindible i clau en l’economia social i solidària i especialment en la seva vessant laboral a través de les Cooperatives de Treball.

Coneix l’Equip

El projecte del Cafè del Centre no seria res sense l’equip que el composa. Tres coneguts del poble amb històries i trajectòries diverses van coincidir per diferents camins a finals de 2010 per engegar el Cafè del Centre el maig de 2011. Dos imprescindibles que sempre van rondar – física o en la ment – per allí des del principi es van sumar al projecte mesos més tard fins la data.

Entrevistes

Offline ! We will start taking orders in

0Hours 0Minutes 0Seconds