Cistella
La restauració cooperativa s'organitza
15607
post-template-default,single,single-post,postid-15607,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-1.0.5,woocommerce-demo-store,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-26598
restauració

La restauració cooperativa s’organitza

Que el món cooperatiu creix com a alternativa real, visible i actual a les runes que el cadàver capitalista deixa al seu pas és una realitat que ningú pot negar. Desenes d’activistes s’estan organitzant arreu del territori per empoderar-se i autoorganitzar-se també en els seus llocs de treball.

I que, com a habitants del món mediterrani, ens agrada trobar-nos al voltant d’una taula, amb una copa de bon vi i un bon àpat per xerrar, explicar-nos la vida i cuidar-nos, és una obvietat. Quan s’ajunten ambdós conceptes, apareixen els projectes de restauració cooperativa, restaurants, sovint en l’aixopluc d’Ateneus Populars de l’àmplia esquerra independentista, transformadora i anticapitalista.

La gent que composa aquests projectes és gent que li agrada moure’s; saber-se partícip d’un moviment més gros que el ja, sovint, immens món que suposa tirar endavant un restaurant de cuina compromesa. És en aquest moment en que projectes de Caldes de Montbui, Sabadell, Ripoll, Mataró i Sant Celoni conflueixen per intentar quelcom en comú. I sembren la llavor del que havia de passar dilluns passat a la sala gran de la XES: la primera assemblea de projectes de restauració cooperativa dels Països Catalans. La intenció és intercooperar, cadascú segons les seves possibilitats i en funció de les seves necessitats (la frase es pot composar també al revés). S’han definit quatre eixos. Formació, imatgeria/difusió, programació i proveïdors per tal de veure què es pot fer i com.

De convidades, de «fila 0» pel seu ampli coneixement en matèria d’economia social i solidària, Coop57, la XES, el projecte Pam a Pam i Altermercat.

I de possibilitats, incomptables…

Per trobar-los, escriviu a menjaricooperar@gmail.com

I estigueu al cas, perquè en sentirem a parlar.

Si t’ha agradat, comparteix

Altres Entrades del Blog

No Comments

Post A Comment

Offline ! We will start taking orders in

0Hours 0Minutes 0Seconds